Peeszorg: een nieuwe samenwerking in Bladel!

  • april 16, 2018

 

Een chronische peesontsteking is een vervelende klacht die vaak terugkeert. Het lijkt alsof je van de klacht af bent, maar zodra je je (sport)activiteiten weer op wil pakken komen de klachten in alle hevigheid weer terug.  Vooral in de ochtend (na het sporten) heb je last van wat stijfheid en ook aan het begin van je (sport)activiteit moet je even door de start-pijn heen. Daarna kan je best wel sporten. Echter als je even gaat zitten en weer opstaat is die hevige pijnklacht er weer…. Herkenbaar? Misschien heeft u ook wel last van een chronische peesontsteking!

 

Peesklachten kunnen op verschillende plaatsen in het lichaam ontstaan. Denk maar eens aan achillespeesklachten, tenniselleboog (ontsteking van de pols strekkers), een fascitis plantaris (peesplaat onder de voet, die ook vaak hielspoor wordt genoemd).

 

Sinds 1 maart is er een unieke samenwerking ontstaan vanuit twee fysiotherapiepraktijken in Bladel. Vanuit een gezamenlijke interesse in tendinopathieën (chronische peesklachten) hebben twee fysiotherapeuten van deze twee praktijken hun kennis gebundeld en daar is Pees Zorg uit ontstaan.

PeesZorg onderscheidt zich door het bundelen van kennis, innovatieve onderzoek- en behandelmethodes en natuurlijk het nodige enthousiasme. Dit alles wordt gebruikt om een zo passend mogelijk beleid te kunnen volgen zodat de peesklachten ook echt kunnen herstellen. Bij PeesZorg wordt de diagnose gesteld op basis van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Aan de hand van een echografisch onderzoek wordt de kwaliteit van de pees in kaart gebracht. Dit vindt standaard plaats tijdens de intake. Met echografie zien we met grote precisie in welke mate de pees is aangedaan en of er sprake is van herstel belemmerende factoren. Dit bepaalt mede de soort behandeling en mogelijke duur van het traject en het herstel. De behandeling kan bestaan uit vernieuwende behandelvormen zoals EPTE, Shockwave. Daarnaast zal oefentherapie altijd onderdeel uitmaken van de behandeling.

www.peeszorg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontwikkeling Phytalis | InFysio